Trenčianskych hasičov najviac zamestnalo vypaľovanie trávy

02.05.2011 Celý región

Foto: SITA/Viktor ZamborskýTRENČÍN 2. apríla (WEBNOVINY) – Trenčianskych hasičov v apríli opäť najviac zamestnávalo vypaľovanie trávy. Z celkovo 314 výjazdov bolo 167 práve k požiarom. Hasiči v kraji hasili 77 požiarov po vypaľovaní trávy či iných trávnatých porastov. Celkovo 37-krát zasahovali pri požiaroch v rodinných domoch, bytoch a iných budovách, 29 výjazdov bolo k požiarom kontajnerov, skladov na odpadky a smetísk a v 11 prípadoch horeli dopravné prostriedky cestnej či železničnej dopravy.

Druhým najčastejším dôvodom zásahu hasičov boli technické zásahy. V rámci nich vykonali v Trenčianskom kraji celkovo 111 výjazdov, z toho 42 k dopravným nehodám a 58 k iným technickým zásahom. V štyroch prípadoch poskytli hasiči v kraji výškovú a v štyroch aj zdravotnícku pomoc. Na vode, respektíve pod vodou pomáhali počas apríla tri razy. Okrem toho spravili 11 požiarno-previerkových cvičení a šesť výjazdov k ekologickým haváriám. Pri troch hlásených požiaroch hasiči zasahovať nemuseli. V apríli zaznamenali aj šestnásť planých poplachov, čo je o štyri viac ako v marci.

Priame škody v dôsledku mimoriadnych udalostí predstavujú za apríl 188 700 eur. Hasičom sa podarilo zachrániť majetok vo výške 751 300 eur.

Informácie zverejnilo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne na svojej oficiálnej internetovej stránke.
 

Vyberte región